Weingut J. Hofstätter

 

Hamatus_J. Hofstätter Winery_Alto Adige_südtirol

Hamatus over Weingut J. Hofstätter

In het prachtige dorpje Tramin ligt deze wijnmaker. Zoals de naam al doet vermoeden zou volgens verscheiden bronnen dit dorp zelfs de bakermat
zijn van de Gewurztraminer, iets wat de Fransen uiteraard graag tegenspreken. Een prachtige regio trouwens die fietsers, zowel mountainbike en
racefiets, stilaan aan het ontdekken zijn. Je moet wel getraind zijn aangezien de hoogtemeters niet te onderschatten zijn.

De bekende Pojo ligt trouwens niet ver. Alto Adige is waarschijnlijk dé zonnigste regio van Italië en dat hebben ze bij Weingut J. Hofstätter meer dan begrepen.

De wijngaarden liggen zowel aan de oost als westkant van de Adige vallei en liggen allen tussen de 200 en 850 hoogtemeter. Warme, zonnige dagen
die afgekoeld worden met koele nachten. Ideaal voor het ontwikkelen van mooie aroma's in druiven die later dan normaal, uiteraard manueel, geoogst worden.

Een ongelooflijk knappe, ambitieuze wijnmaker is dit die ons zeker nog heel wat moois zal laten zien.

Meer over Weingut J. Hofstätter

Martin Foradori Hofstätter nam het wijnhuis in 1992 over van zijn ouders. Samen met zijn vrouw begon hij aan een tijdperk van modernisering en uitbreiding van het wijnhuis. De keldertoren, die in 1998 werd gebouwd, is naast de imposante kerktoren van de parochie een onopvallend maar niettemin beeldbepalend element van het dorp Tramin geworden.

Met veel visie en ondernemersgeest breidt Martin Foradori Hofstätter het familiedomein steeds verder uit. In 2014 kocht hij het Weingut Dr. Fischer in Moesel in Duitsland. Hiermee realiseerde hij een lang gekoesterde droom om een Riesling-locatie van wereldklasse te hebben. Meer recent, in 2017, breidde hij uit naar Trentino, de thuisbasis van zijn voorouders. Hij kocht de Maso Michei hoeve in de Valle di Ronchi, een fascinerend berggebied boven de stad Ala.

Vandaag de dag is Tenuta J. Hofstätter een van de grootste familiewijndomeinen van Alto Adige met unieke, uitstekende wijngaarden. Onze familie heeft altijd vorm gegeven aan het wijndomein en de volgende generatie staat in de startblokken om dit mooie verhaal verder te zetten.