Weingut Jordan

Hamatus_Weingut Jordan_Oostenrijkse wijn

Hamatus over Weingut Jordan

De wijnbouwtraditie zit al sinds 1858 in de familie bij het wijnhuis Jordan. Simone en Hannes Hiller-Jordan willen de natuur aanvoelen en begrijpen, en haar beste kwaliteiten vertalen in wijn. Voor dit innovatieve wijnmakersechtpaar is bestaande kennis een springplank naar verdere ontwikkeling.

De basis voor de uitstekende Jordan-wijnen is duidelijk het terroir van hun thuisland. In het Weinviertel, gedomineerd door witte wijn, vormen de Pulkau wijngaarden een eiland voor rode wijn; vandaar ook de affiniteit van het wijnhuis met rode wijn. Naast expressieve rode wijnen maakt de bodem rond Pulkau even goed een indrukwekkende reeks Grüner Veltliners mogelijk – van de klassieke gepeperde, single vineyard wijnen van Urgestein, gerijpt op hout of graniet, tot elegante mousserende Grüner Veltliner Brut en speelse Pét Nat wijnen.


Duurzaamheid en ecologie dragen Simone en Hannes hoog in het vaandel: hier wordt gedacht in termen van generaties, en een gezonde bodem
voor de wijnstokken is daarvoor een eerste vereiste.
Hamatus is ongelofelijk trots om de wijnen van dit bijzondere duo te kunnen verdelen.

Hamatus en wijnmaker simone en johannes van Jordan

Meer over Weingut Jordan

Sinds 1858 staat in Groß-Reipersdorf bij Pulkau de wijnbouwtraditie aan de top. Voor Simone & Hannes betekent wijnmaker zijn de fascinatie van de natuur vangen, gevoelig zijn voor de ontwikkeling van het jaar en de beste kwaliteiten die de natuur toelaat in de kelder brengen.

Het is een overtuiging die wij volgen - nooit stilstaan bij dezelfde bevindingen, maar ons verder ontwikkelen, met beide benen op de grond staan en naar de toekomst kijken! De basis voor onze wijnen is duidelijk de bodem van ons thuisland.

Pulkau fascineert met bodems variërend van Maissau-graniet tot fijnkorrelige lössbodems aan de uitlopers van de Manhartsberg. Deze omstandigheden zijn de oorsprong van onze affiniteit met rode wijn in het door witte wijn gedomineerde Weinviertel, waar we onze traditie volgen en ons richten op Zweigelt en St. Laurent. De toekomst van Simone Hiller-Jordan is wijn, en daarom nam zij in 2010 met veel plezier het wijnhuis over en heeft het sindsdien met enthousiasme en passie gerund.