Weingut Leindl

Hamatus_ Leindl weingut_witte wijn_rode wijn_oostenrijkse wijn

Hamatus over Weingut Leindl

Het wijnhuis van Georg Leindl is een jong bedrijf. Na jaren actief geweest te zijn in onderzoek, onderwijs en consulting ging hij voor zijn levensdroom en richtte in 2013 zijn wijnhuis in Zöbing op. Het behoort tot de Österreichische Traditionsweingüter (ÖTW), en – niet onbelangrijk – als zakenpartner voor zijn
project heeft hij Martin Nigl (weingut Nigl) aan zijn zijde.

Met de wijngaarden Seeberg, Kogelberg en Heiligenstein heeft deze gepassioneerde wijnboer aandelen in Erste ÖTW-Lagen. Hij vindt het belangrijk om de kenmerken van zijn wijngaarden duidelijk in de respectievelijke wijnen naar
voor te halen. Verschillende terroirs en microklimaten zorgen voor diversiteit en een specifiek karakter in elk van zijn wijnen.

In zijn huidig productgamma zijn de afzonderlijke ‘Lagen’ makkelijk te onderscheiden. In de toekomst krijgen we ongetwijfeld nog mooie wijnen te zien van deze Winzer.

Hamatus op bezoek bij Weingut Leindl

Meer over Weingut Leindl

Het kleine wijnhuis ligt in het hart van het Kamptal in Zöbing. Met de oprichting ervan vervulde Georg Leindl een levenslange droom. Tijdens zijn 20-jarige werk als oenoloog in onderzoek, onderwijs en advies groeide het verlangen om zijn eigen wijnen te vinifiëren, wat hij in 2013 in praktijk bracht.

De wijngaarden van het wijnhuis liggen in het Kamptal, en de wijnen worden gekenmerkt door het terroir van de locaties. De bodems geven de wijnen hun mineraliteit en frisheid, het microklimaat met zijn afwisseling van warme dagen en koele nachten brengt het typische fruit in de wijnen.

Georg-Leindl-6
Het zwaartepunt van de boerderij ligt bij de typische regionale rassen Grüner Veltliner en Riesling. Van deze twee soorten wordt het hele spectrum van lichte, frisse en fruitige instapwijnen en DAC's tot locatie- en reservewijnen gevinifieerd. Gelber Muskateller en Viognier ronden het assortiment af.