Weingut Steinschaden

Hamatus_Steinschaden weingut_Oostenrijkse wijn

Hamatus over Weingut Steinschaden

Karl en Godfried Steinschaden vormen de derde generatie van deze wijnmakersfamilie. De grootvader van dit gepassioneerde duo legde in de
jaren 1950 de basis voor het succesverhaal. Gelegen in het mooie Engabrunn hebben de wijngaarden voornamelijk een löss-bodem.


Karl en Godfried, van wie we nog mooie dingen zullen zien, houden traditie in ere en staan voor authenticiteit, die weerspiegeld wordt in hun
elegant gemaakte wijnen. Leuk détail: in de kelders van hun weinschlössl staat een gigantische wijnpers uit 1564, waarschijnlijk de oudste in
Europa. Van traditie gesproken ...

Hamatus op bezoek bij Weingut Steinschaden

Meer over Weingut Steinschaden

Steile terrassen en koele bossen, zonnige vlakten en een levengevende rivier: het Kamptal is een regio van spannende contrasten. Wij houden van ons vaderland vanwege deze diversiteit. Klimaat en terroir gaan hier een bijzondere verbinding aan - het vormt de perfecte basis voor onze wijnen met hun sterke karakter. Wij zijn gepassioneerde wijnmakers en trots op de unieke bodem van het Kamptal.

Onze waarden

HANDWERK
Ons werk is een ambacht dat wij met passie uitoefenen. Wij luisteren naar de wijn en voelen wat hij nodig heeft. Wij begeleiden hem door de seizoenen heen en weten welke handbewegingen nodig zijn om zijn onvergelijkbare karakter in de fles te brengen.

TRADITIE
Wij bewerken onze wijngaarden volgens oude traditie en in harmonie met de natuur. Zij bedanken ons met soorteigen, authentieke wijnen en een hoge, constante kwaliteit.

GESCHIEDENIS
Eeuwenlang heeft de wijnbouw het leven in onze regio bepaald. Het oudste terrein in Engabrunn werd in 1560 in terrasvorm aangelegd. Uit die tijd dateert ook de imposante schat die onze kelder bewaakt: de boompers uit 1564.

INNOVATIE
Wij zijn experimenteel en nieuwsgierig. Er is nooit stilstand in onze kelder. Wij benaderen elke wijn afzonderlijk en bewegen ons graag in het spanningsveld tussen traditie en moderniteit.

FAMILIE
De wijncultuur is diep geworteld in het DNA van onze familie, als een oude wijnstok. In de loop der jaren en door de generaties heen is ons wijnhuis gegroeid terwijl het uit overtuiging een echt familiebedrijf is gebleven.

TERROIR
De bodem van het Kamptal is een geschenk. Wij waarderen hun uniciteit en de complexiteit waarmee ze de wijn subtiel en onvergelijkbaar beïnvloeden.