Weingut Türk

Hamatus_Weingut Türk_oostenrijkse wijn

Hamatus over Weingut Türk

Franz Türk is een man uit de duizend. Hij straalt letterlijk wijn uit. Wijn is zijn passie en zijn leven, waardoor hij constant op zoek blijft naar verder perfectioneren. Nieuwe dingen uitproberen en extra kennis vergaren is zijn motto. Prachtig resultaat hiervan was zijn Eiswein die hij gemaakt had van Zweigelt in 2018. Werkelijk top! Hij maakt wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. Verschillende van zijn wijngaarden zijn Erste ÖTW-Lagen en dit zorgt voor karaktervolle producten. Tijdens de tasting van Hamatus in oktober 2022 kwamen zijn wijnen in verscheidene categorieën als beste naar boven. 

Hamatus op bezoek bij Weingut Türk

Meer over Weingut Türk

Natuurlijke groei, gezonde ontwikkeling van de druiven en een ideale rijpheid zijn integrale stappen op weg naar de beste wijn. Wij doen dit met respect voor de natuur en de instelling om zo min mogelijk in te grijpen in het natuurlijke proces. Daarom vindt u in ons assortiment geen jonge wijnen met primaire fruitaroma's die in smaak teleurstellen. Zelfs onze Grüner Veltliner - Der Leichte, wat "De lichte" betekent, wordt pas vrijgegeven na langdurige rijping op de fijne droesem. Wij geven al onze wijnen de tijd die ze nodig hebben voor een perfecte rijping en een volle smaak.

Altijd een stap vooruit
"Het idee drijft mij om te putten uit onze opgebouwde kennis en toch altijd iets nieuws te proberen. Zo worden onze wijnen steeds unieker." Voor Franz Türk is het typische karakter van elke locatie met zijn eigen microklimaat en het weer elk jaar weer een nieuwe uitdaging. Hij combineert zorgvuldige observatie, voorzichtig reageren en vastberadenheid, wanneer er snel moet worden ingegrepen om de kwaliteit van de wijn te waarborgen.

Wijndomein met traditie
Een wijnhuis met een traditie van 300 jaar betekent 300 jaar ervaring in wijnkennis, die voortdurend toeneemt. Wij geven deze kennis al sinds de 18e eeuw door van generatie op generatie. Vraag ons hoe het nog beter kan. Dit evenwicht tussen traditioneel wijnmaken en het zoeken naar nieuwe wegen begeleidt ons werk in de wijngaard en in de kelder. Als familiebedrijf weten we het beste hoe we met deze instelling dit doel met succes kunnen bereiken.

Wijnen met karakter
Wij gebruiken voor onze wijnen alleen de beste druiven van het Kremstal. Ze maken indruk met hun kracht en eigenschappen en hoeven niet te vertrouwen op oppervlakkige effecten of lifestyle trends. Onze talrijke internationale onderscheidingen bevestigen deze weg naar kwaliteit. Voor u betekent dit hoogwaardige wijnen met een intense, evenwichtige smaak.

Kremstaler Grüner Veltliner - Onze passie
Meer dan 75% van onze wijngaarden zijn beplant met Grüner Veltliner. Het enorme potentieel van de kenmerkende witte druivensoort van Oostenrijk krijgt al brede internationale aandacht. Het laat zien hoe veelzijdig het ras Grüner Veltliner kan zijn in smaak en diepte. Onze wijnen leven - het zijn geen "primeurs", geen vroege jonge wijnen, maar wijnen met een lange levensduur, die nog vele jaren meegaan.